Ford Kuga Owners Club Forums banner
21 - 40 of 56 Posts
Discussion starter · #21 ·
Nie potrzebuję, żebyś rzucał we mnie ustawodawstwem!

Biorąc pod uwagę, że prawie wszystkie obszary mieszkalne mają 30 mil na godzinę, a niektóre nawet mniej, 20 mil na godzinę. Jak często będziesz parkować na drodze, która przekracza 30 mil na godzinę? Wiem, że na pewno tego nie zrobię.
Nie próbowałem być z tobą zabawny, kolego... przepraszam, jeśli tak wyszło. Po prostu chcę, żeby moje światła działały tak, jak powinny, tym bardziej dla przeglądu technicznego, który wkrótce nadejdzie... przynajmniej do tego będą musiały działać dobrze. Zapytałeś, dlaczego chciałem, żeby były włączone... Nie rzucałem w ciebie ustawodawstwem, po prostu mówiłem, że muszą działać, żeby były legalne.

Mam iść po płaszcz?

Nie potrzebujesz płaszcza, po prostu staram się, żeby było wesoło, to wszystko. (y) Powiedziałbym, że przegląd techniczny byłby w porządku, ponieważ i tak by je przetestowali, gdy silnik pracuje, a ty powiedziałeś, że działają dobrze. Mam nadzieję, że naładowanie akumulatora przywróci je do normy.

Każda wymówka, żeby pokazać więcej zdjęć, co @andspenka

Dawajcie dalej @balders

Ups, pomyliłem światła do jazdy dziennej ze światłami mijania, kiedy wysiadasz z samochodu.

Muszę powiedzieć, że zastanawiałem się, dlaczego miałbyś potrzebować świateł postojowych w dzisiejszych czasach, ale w pobliżu mam kilka ograniczeń do 40 km/h, które są mieszkalne. Myślałem, że to prawo umarło lata temu ze światłem postojowym, które zamieściłem. Większość ma parking poza ulicą, ale nie wszyscy i nikt nie zostawia włączonych świateł pozycyjnych. Policja i tak jest zbyt zajęta pukaniem do drzwi, rozbijaniem imprez i rave'ów lol

• Like
Reactions: andspenka
Brak śniegu po mojej stronie miasta.

• Like
Reactions: andspenka
Dzięki za sprawdzenie kolego. Jestem przekonany, że to monitorowanie stanu akumulatora uniemożliwia działanie świateł bocznych.
Zdecydowanie muszę uruchomić silnik na kilka minut, zanim zadziała funkcja świateł bocznych. Zostawię go na podjeździe na kilka godzin, a następnie sprawdzę napięcie akumulatora.

Jeśli okaże się, że to akumulator i dostanę nowy, czy system będzie musiał być zaprogramowany w nowym akumulatorze? ..... to mam teraz zamontowane na zdjęciu.
View attachment 5391

W przeszłości zawsze miałem akumulatory z Halfords ..... teraz wiem, że mogą nie być filiżanką herbaty każdego, ale nigdy nie miałem żadnych problemów z ich akumulatorami.
Pytanie brzmi ... czy Halfords może zrobić reset akumulatora/systemu?
Końcówka na akumulatorze wygląda trochę brudno. Czy próbowałeś wyczyścić obie końcówki? Czy próbowałeś sztuczki ze wskaźnikiem?

Każda wymówka, żeby pokazać więcej zdjęć, co @andspenka

Dawajcie dalej @balders

Ups, pomyliłem światła do jazdy dziennej ze światłami mijania, kiedy wysiadasz z samochodu.

Muszę powiedzieć, że zastanawiałem się, dlaczego miałbyś potrzebować świateł postojowych w dzisiejszych czasach, ale w pobliżu mam kilka ograniczeń do 40 km/h, które są mieszkalne. Myślałem, że to prawo umarło lata temu ze światłem postojowym, które zamieściłem. Większość ma parking poza ulicą, ale nie wszyscy i nikt nie zostawia włączonych świateł pozycyjnych. Policja i tak jest zbyt zajęta pukaniem do drzwi, rozbijaniem imprez i rave'ów lol
😂😂

Ok, więc sprawdziłem napięcie akumulatora i 12,03.
Wypróbowałem światła boczne i działają. Zostawiłem je włączone na 10 minut razem z grającym radiem. Kiedy napięcie spadło do około 11,7 V, wyłączyłem światła... spróbowałem je ponownie włączyć i nie włączają się ponownie. View attachment 5397

Założyłem ładowarkę z powrotem, żeby zobaczyć, co się stanie.

Wygląda na to, że to akumulator.
Mój akumulator 80ah byłby taki sam po 10 minutach z włączonym radiem, moim zdaniem marnujesz pieniądze.

Discussion starter · #30 ·
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i rady. Dopóki przejdę przegląd techniczny i bateria dowiezie mnie przez zimę bez żadnych dalszych problemów, jestem zadowolony. Chodzi tylko o to, że nie mam tego samochodu długo, zapłaciłem za niego dobre pieniądze i po prostu chcę, żeby wszystko działało tak, jak powinno... Zawsze dbałem o swoje samochody.
Niedawno pozbyłem się Mk3 Mondeo Ghia, które miałem przez 18 dobrych lat... i wszystko w nim nadal działało, był jak nowy. Pod pewnymi względami żałuję, że go nie mam, ale 18 lat to zdecydowanie za długo, żeby posiadać Mondeo.
Wszyscy przekonaliście mnie, żebym „wstrzymał się” i że teraz martwię się o nic.
Więc jeśli zepsuję się z rozładowanym akumulatorem i nie będę mógł włączyć świateł pozycyjnych, gdy utknę na drodze 60 mil na godzinę... to przeklnę was wszystkich... lol.

Jeszcze raz dziękuję

Kup kilka wytrzymałych kabli rozruchowych na wszelki wypadek. Właściwy test upadku wskazałby, w jakim stanie jest akumulator. W moim ostatnim samochodzie miałem 70% i jeździłem nim jeszcze rok przed wymianą. Wymieniłbym go tylko wtedy, gdyby zaczął mnie zawodzić.

• Like
Reactions: Simon L
Więc odważyłem się ponownie na zimno*, aby wypróbować dla was wszystkich to, co nazywam 'światłami postojowymi'; tak jakby jedna strona świateł samochodu pozostawała włączona podczas parkowania.

Jeśli chcesz je włączyć:

1. Upewnij się, że światła są ustawione w pozycji 'A' auto:
5412

2. Wybierz lewą lub prawą stronę samochodu za pomocą dźwigni kierunkowskazów.
W tym przykładzie użyłem prawej strony i usłyszysz dźwięk potwierdzenia:
5413

3. Wysiądź z samochodu (bez dźwięków ostrzegawczych) i zamknij go 😃
5416

5417

* @andspenka to znowu twoja wina 🥶

Discussion starter · #35 ·
Więc odważyłem się ponownie na zimno*, aby wypróbować dla was wszystkich, coś, co nazywam "światłami postojowymi"; jak w przypadku, gdy jedna strona świateł samochodu pozostaje włączona podczas parkowania.

Jeśli chcesz je włączyć:

1. Upewnij się, że światła są ustawione w pozycji automatycznej "A":
View attachment 5412

View attachment 5413

View attachment 5416

View attachment 5417

* @andspenka to znowu na ciebie zwalają winę 🥶
Dzięki kolego za sprawdzenie. Po naładowaniu akumulatora wczoraj i staniu całą noc w temperaturach poniżej zera, spróbowałem tak jak ty na zdjęciach i wszystko działa jak u ciebie... więc wszystko wróciło do normy.
Pokazuje to jednak, że jeśli pojemność akumulatora zacznie spadać, wyłączy się oświetlenie boczne... problem rozwiązany. Zastanawiam się, co jeszcze się wyłącza przy dalszym rozładowaniu.

Więc teraz obwiniam żonę za to, że zawsze ma włączone ogrzewanie klimatyzacji i podgrzewane fotele na pełnym ogniu i wyczerpuje akumulator.

Obrywam za wszystko tutaj!

Obwiniam cię za to, że kupiłem od ciebie K&N! 😂😂
To była okazja, szczególnie dla ciebie :p

Dziękuję kolego za sprawdzenie. Po naładowaniu akumulatora wczoraj i postoju przez całą noc w temperaturach poniżej zera, spróbowałem tak jak ty na zdjęciach i wszystko działa jak u ciebie....więc wszystko wróciło do normy.
Pokazuje to jednak, że jeśli pojemność akumulatora zaczyna spadać, wyłącza się oświetlenie boczne.....problem rozwiązany. Zastanawiam się, co jeszcze jest wyłączane przy dalszym rozładowaniu.

Zatem teraz obwiniam żonę za to, że zawsze ma włączone ogrzewanie klimatyzacji i podgrzewane fotele na pełnym ogniu i wyczerpuje akumulator.
Cieszę się, że wszystko się udało (y)

Założę się, że większość nowoczesnych samochodów ma w tle wszelkiego rodzaju monitorowanie baterii i oszczędzanie energii - lepiej niż rozładowany akumulator :D

Zdecydowanie brzmi jak wina żony :whistle:

Więc odważyłem się ponownie na zimno*, aby wypróbować dla was wszystkich, to co nazywam "światłami postojowymi"; tak jakby jedna strona świateł samochodu pozostawała włączona podczas parkowania.

Jeśli chcesz je włączyć:

1. Upewnij się, że światła są ustawione w pozycji automatycznej "A":
View attachment 5412

* @andspenka to znowu na ciebie zwala 🥶
Ktoś ukradł wiersz 1 z wątku 3, widziałeś go gdzieś lol.

• Like
Reactions: 19691
Znalazłem to pewnego dnia, kiedy czyściłem przednią szybę i coś cały czas piszczało, wtedy zdałem sobie sprawę. Myślałem, że światła postojowe po jednej stronie umarły wiele lat temu.

• Like
Reactions: 19691
21 - 40 of 56 Posts