Ford Kuga Owners Club Forums banner

Końcówki wydechu

1 reading
8.6K views 12 replies 10 participants last post by  Plod  
#1 ·
Czy ktoś wie, czy końcówki wydechu w Fordzie Kuga ST-Line 150 z 2019 roku są zdejmowane (jak w BMW)? Znalazłem kilka świetnie wyglądających końcówek wydechu Akrapovic Carbon. Wyglądają o wiele lepiej niż standardowe czarne. Ale nie jestem do końca pewien, jak się je zdejmuje i czy w ogóle można je zdjąć? Czy ktoś zna również średnicę rur wydechowych w tylnym tłumiku? Dzięki.

#4 ·
#5 ·
Wiem, że moje nie były zdejmowane, ponieważ były zgrzane z tyłu pod spodem. Być może modele ST-Line z czarnymi końcówkami, takie jak nasze, różnią się od tych z chromowanymi, ale jestem pewien, że pamiętam, jak ktoś na forum musiał je odpiłować, a następnie zamontował te z rynku wtórnego.
Zawsze możesz kupić te, które pasują na górę i zakrywają istniejące, coś w rodzaju tych poniżej, ale najpierw musisz sprawdzić wymiary wewnątrz rury wydechowej pod kątem dopasowania...

• Like
  • Helpful
Reactions: CraigMK25 and 19691
#7 · (Edited)
Oryginalne ozdoby są dość krótkie, odciąłem je. Zostawia dużo miejsca na inne rury. I tak przyciąłem rurę na długość, ponieważ nie chciałem, żeby rura wystawała przez środek jak w oryginale. Osobiście uważam, że AK za 80 funtów nie są niczym szczególnym, para Remusów kosztuje około 25 funtów,
(16) Końcówki ozdobne wydechu | Strona 2 | Ford Kuga Owners Club Forums
Ale cokolwiek Ci się podoba, jest najlepsze i będzie wyglądać świetnie.