Ford Kuga Owners Club Forums banner

Wymagana obsługa awarii AWD... Moduł AWD?

4.2K views 4 replies 4 participants last post by  devoncars  
#1 ·
Cześć,
moje Ford Kuga 2022 St line AWD pokazuje ten komunikat, a ekran Inteligentnego napędu na wszystkie koła nie pokazuje rzeczywistego pomiaru obrotu kół po kliknięciu przycisku OK. Ale kiedy wyłączam samochód i uruchamiam go ponownie, znika i napęd na wszystkie koła działa dobrze, ale czasami zaczyna się blokować i wibrować podczas jazdy do tyłu lub podczas obracania całą kierownicą w jednym kierunku. Samochód zaczyna się trząść i wibrować bez przemieszczania się.
Zabrałem samochód do dealera Forda i podłączyłem go do ich sieci, pokazuje pomarańczowe kropki związane z usterkami napędu na wszystkie koła, ale powiedzieli, że moduł napędu na wszystkie koła pod siedzeniem pasażera musi zostać wymieniony, proszę pomóż mi dowiedzieć się, czy jest to związane z oponami lub ustawieniem kół...
Image

#2 ·
Jeśli dealer mówi, że moduł AWD wymaga wymiany, powiedz mu, żeby się za to zabrał i go wymienił. Twój pojazd jest nadal na gwarancji i muszą rozwiązać problem, zanim spowoduje on jeszcze więcej problemów.

#3 ·
Nadal brak odpowiedzi od dealera, a problem się pogarsza niż wcześniej, przednie koła przestają działać po całkowitym zatrzymaniu, silnik włączony, kierownica skręcona w prawo i przyspieszanie... samochód zaczyna się trząść i obracają się tylko tylne koła. Dopóki nie wyłączę silnika i nie włączę go ponownie, a wszystko się samo naprawia. Co to jest !?? Dealer próbuje zyskać dodatkowy czas, aż wygaśnie moja gwarancja >(