Ford Kuga Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Czy ktoś jeszcze ma problemy z automatyczną skrzynią biegów?

26K views 20 replies 11 participants last post by  Ross J  
#1 ·
Cześć
Miałem mojego Forda Kuga 2.0 TDCI 163 Titanium X 5dr Powershift 2014 przez 5 lat
Uwielbiam go i nie miałem żadnych problemów do niedawna.
Zaczął wypadać z biegu z komunikatem na ekranie 'usterka skrzyni biegów'. Samochód następnie toczy się do zatrzymania. Wyłączenie silnika i ponowne włączenie powoduje zniknięcie problemu. Zdarzyło się to kilka razy. Zabrałem samochód do dealerów, nie mogą znaleźć problemu. Boję się, że stanie się to na zewnętrznym pasie ruchliwej autostrady. Do tej pory, kiedy się to zdarzyło, mogłem bezpiecznie zjechać na pobocze. Zazwyczaj dzieje się to w ciągu 10-15 minut jazdy. Czy ktoś jeszcze miał ten sam problem?

Uwielbiam moją kuga - myślę o przejściu na manualną, czy mają one jakieś poważne problemy?
Pomoc mile widziana, ponieważ myślę o zmianie w tym tygodniu

Save
#2 ·
Jeśli wyszukasz tutaj keithmac, znajdziesz wszystko, co musisz wiedzieć o problemach ze skrzynią biegów Powershift.

Save
#3 ·
I witamy na forum.

Save
#4 ·
Uwielbiam mojego kuga - myślę o przejściu na manualną skrzynię biegów, czy mają one jakieś poważne problemy?
Wyszukaj posty, o których mowa powyżej. Być może dealer, który nie może znaleźć żadnych problemów, chciałby go od Ciebie odkupić!?

Manualna skrzynia biegów byłaby zdecydowanie lepszym wyborem i powinna być bezproblemowa (chyba że ktoś nadużywał sprzęgła.)

Save
#5 ·
Dzięki za komentarze, właśnie odebrałem Forda Kuga 2.0TDCi 150ps TITANIUM EDITION 5dr z 2019 roku... dostarczony do salonu do obejrzenia w środę,,, nie mogę się doczekać.

• Like
Reactions: murcod and NigelB
Save
#6 ·
To prawdopodobnie najlepsze, co można zrobić z fordem ze skrzynią biegów powershift, która zaczęła się psuć......wymienić go, najlepiej u dealera forda.

Save
#8 ·
Cześć
Miałem mojego Forda Kuga 2.0 TDCI 163 Titanium X 5dr Powershift 2014 przez 5 lat
Zaczął wypadać z biegu z komunikatem na ekranie 'usterka skrzyni biegów'. Samochód następnie toczy się do zatrzymania. Po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu problem znika. Zdarzyło się to kilka razy. Zabrałem samochód do dealerów, nie mogą znaleźć problemu. Boję się, że stanie się to na zewnętrznym pasie ruchliwej autostrady. Do tej pory, kiedy się to zdarzyło, byłem w stanie bezpiecznie zjechać na pobocze. Zazwyczaj zdarza się to w ciągu 10-15 minut jazdy. Czy ktoś jeszcze miał ten sam problem?

Uwielbiam moją kuga - myślę o przejściu na manualną, czy mają one jakieś poważne problemy?
Ile mil przejechała Twoja Kuga? Moja przejechała 36 000 mil i jest w porządku, ale myślałem o zmianie

#12 ·
U mnie to samo, dlatego zdecydowałem się na wersję manualną, uwielbiam ten samochód, ale boję się automatycznej skrzyni biegów.

Save
#14 ·
Cześć
Zaczął wypadać z biegu z komunikatem na ekranie 'usterka skrzyni biegów'. Samochód następnie toczy się swobodnie do zatrzymania. Przez wyłączenie silnika i ponowne włączenie problem znika. Zdarzyło się kilka razy. Zabrałem samochód do dealerów, nie mogą znaleźć problemu. Boję się, że stanie się to na zewnętrznym pasie ruchliwej autostrady. Do tej pory, kiedy się to zdarzyło, mogłem bezpiecznie zjechać na pobocze. Zazwyczaj dzieje się to w ciągu 10-15 minut jazdy. Czy ktoś jeszcze miał ten sam problem?

Uwielbiam mojego kuga - myślę o przejściu na manualną skrzynię, czy mają one jakieś poważne problemy?
Cześć, mamy ten sam problem. W okresie gwarancyjnym wymienili mi skrzynię biegów na nową. Ale po 40 tys. km jazdy napotkałem ten sam problem. Ford Australia powiedział, że nie mogą mi dać nowej skrzyni biegów, ponieważ gwarancja już wygasła. Powiedziałem im, że od kiedy kupiłem mojego Forda Kuga, ma on tylko 90 000 km.
Zatem Ford nie jest dobrej jakości pojazdem.

#15 ·
Cześć, mamy ten sam problem. W okresie gwarancyjnym wymienili mi skrzynię biegów na nową. Ale po 40 tys. km jazdy napotkałem ten sam problem. Ford Australia powiedział, że nie może mi dać nowej skrzyni biegów, ponieważ gwarancja już wygasła. Powiedziałem im, że od zakupu mojego Forda Kuga przejechałem tylko 90 000 km.
Zatem Ford nie jest dobrej jakości pojazdem.
Z którego roku jest Twój Kuga?

Save
#17 ·
Witamy na forum Lban, pierwszą rzeczą jest znalezienie kogoś z czytnikiem kodów i sprawdzenie, jakie kody są generowane.
Czy Kuga ma napęd na wszystkie koła?

Save
#19 ·
Cześć, też mam ten sam problem. To moje drugie sprzęgło wymienione w ciągu 11 miesięcy i 9200 mil. Widziałem pierwszą wymianę. Na szczęście miałem 12-miesięczną gwarancję, w przeciwnym razie musiałbym znowu zapłacić, co za żart. Ford, pierwszy Ford i ostatni. Lepiej z niemieckim samochodem lub włoskim Alfa Romeo, przynajmniej wiesz, że Alfa się zepsuje. Wracam do mojego Alfa Ford 💩, trzymaj się swoich samochodów sprzedawców. Przepraszam Ford, jak podgrzewana szyba, to wszystko.

#20 ·
Cześć, też mam ten sam problem, to jest moja druga
Sprzęgło wymienione w ciągu 11 miesięcy i 9200 mil, widziałem pierwszą wymianę, na szczęście miałem 12 miesięcy gwarancji, w przeciwnym razie musiałbym znowu zapłacić, co za żart Ford first Ford i last
Lepiej z niemieckim samochodem lub włoskim Alfa Romeo, przynajmniej wiesz, że Alfa się zepsuje, wracam do mojej Alfy Ford 💩, trzymaj się swoich samochodów sprzedawców
Przepraszam Ford jak podgrzewana szyba, to wszystko
Skrzynia biegów była problematyczna do 2014 roku z silnikiem 163. Ford zmienił skrzynię biegów od 2015 roku z silnikami 180.

Mówiłem już wiele razy, NIE kupuj Forda powershift do 2014 roku. Jeśli masz taki, przy pierwszym znaku problemu, pozbądź się go.

• Like
Reactions: NigelB
Save
#21 ·
@luigicannella1970 Wpisz szczegóły swojego Kugi do podpisu zgodnie z prośbą z wiadomości powitalnej👍

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.