Dobra chłopaki i dziewczyny: RDU przeszło dziś zabieg Daz.
Jeśli nie jesteś kompetentny w wierceniu i gwintowaniu, nie próbuj tego w domu!!
1.: Wymagany zestaw: Znalazłem wtyczkę M14 fine (M14x1.25) i z jakiegoś powodu gwintownik do dopasowania. (To gwint świecy zapłonowej)
Ponieważ nie wiedziałem, jak gruba jest tylna obudowa RDU, wybrałem ten gwint. Zobacz późniejsze uwagi.
Usuwanie wtyczki: stare przedłużenie 3/8" obcięte z przyzwoitą nakrętką przyspawaną do niego. Działało dobrze. 25 mm długości jak w poprzednich postach.
Następnie wywierć obudowę, najpierw 5 mm, następnie 8 i 12,7 mm (1/2 cala dla tych ze starą walutą) Olej wypływa.
Obudowa była grubsza niż się spodziewałem i jeśli widać na zdjęciu: 4 gwinty, czyli 3 x 1,25 = 5 mm grubości!
Zaskoczyło mnie. WIĘC standardowy M8x 1,25 wystarczyłby, gdyby robić to ponownie (wiertło do gwintowania 6,8 mm)
Naciąłem gwint i przepłukałem przestarzałym 2-suwowym paliwem, aby usunąć wióry.
Wtyczka w: zamieniłem podkładkę i gumę na 1 x podkładkę miedzianą. Dokręcone i gotowe, a następnie napełnij.
No to jak w poprzednim poście wyszło około 540 cm3, ale Ford podaje 1100?
Z odrobiną rozlania i rurami napełniającymi, gorąco polecam strzykawkę, ponieważ zmagałem się z rurą i lejkiem.
Szacuję, że wlałem 950 cm3, piękną złotą czystą oliwę, a nie ten matowy szary szlam, który wyszedł.
No to musi być lepiej dla tych kawałków w ciemności!