Ford Kuga Owners Club Forums banner

Problem z radiem/dźwiękiem

3K views 5 replies 3 participants last post by  domino.parr  
#1 ·
Mam Kuga Titanium z 64 roku.

Radio/CD/Bluetooth (itd.) nie działa - podobnie jak dźwięk kamery cofania. Wygląda na to, że symbol wyciszenia jest włączony, ale nie mogę znaleźć sposobu, aby go wyłączyć.

Chcę sprzedać samochód, więc wolałbym uniknąć kosztów związanych z wizytą u dealera Forda, aby to naprawić.

#3 ·
Mam Kuga Titanium z 64 roku.

Radio/CD/bluetooth (itp.) nie działa - podobnie jak dźwięk kamery cofania. Wygląda na to, że symbol wyciszenia jest włączony, ale nie mogę znaleźć sposobu na wyłączenie wyciszenia.

Chcę sprzedać samochód, więc wolałbym uniknąć kosztów związanych z wizytą u dealera Forda, aby to naprawić.
Wygląda na to, że radio / odtwarzacz CD uległ awarii. Widziałem już sporo takich awarii w samochodach z sync 1. Jeśli zabierzesz go do Forda, prawdopodobnie będą chcieli około 700 funtów za zamontowanie nowego, zakładając, że to to.

Diagnoza może pokazać, czy moje założenie jest słuszne, czy nie, i pokaże usterkę w ACM.

Jedyne, co możesz spróbować, to odłączyć DODATNI przewód akumulatora na 20 minut, co powoduje wyłączenie wszystkich modułów.

Może to być usterka przedniego panelu, zwłaszcza jeśli masz czarny panel Sony, ponieważ wydają się one niezbyt dobrze wykonane. Musiałbyś odłączyć panel, aby sprawdzić, czy to rozwiąże problem z wyciszeniem. 5-minutowa robota, ale potrzebujesz zestawu narzędzi do demontażu wykończeń i kilku bitów śrubokręta torx.

• Like
Reactions: MaoVi and NigelB