Ford Kuga Owners Club Forums banner

Poważny wyciek paliwa

15K views 24 replies 4 participants last post by  carmad  
#1 ·
Cześć, nie wiem, czy ktoś może pomóc. Zauważyłem wyciek płynu, kiedy wróciłem do mojego samochodu na parkingu, ponieważ padało, widziałem tylko tęczę w kałużach (nie byłem pewien, czy to paliwo, czy olej). Pojechałem prosto do mojego lokalnego warsztatu, który ma teraz samochód od ponad tygodnia. Powiedzieli mi, że mam poważny wyciek paliwa i nie wolno mi prowadzić samochodu, musiał u nich zostać. Patrzyli, kiedy tam byłem i było mnóstwo paliwa wokół wtryskiwaczy itp., od tego czasu wszystko wyczyścili i samochód pracował na biegu jałowym przez ponad 2 godziny, powiedzieli, że nie ma żadnych wycieków, a następnie przejechali się samochodem i ponownie napełnił się ogromnymi ilościami paliwa, które się wylewało, mówią, że zdemontowali zbiornik, aby sprawdzić, czy nie ma wycieków i nic nie ma, teraz mówią, że wyślą moje wtryskiwacze do testów ciśnieniowych i spróbują od tego zacząć, powiedzieli, że to wszystko będzie bardzo kosztowne, ponieważ nie mają pojęcia, co powoduje problem. Kiedy klapka jest wciśnięta na korku wlewu paliwa, uwalniane jest ciśnienie i mówią, że muszą to wcisnąć, gdy samochód zaczyna wyciekać paliwo i przestaje, więc na pewno gdzieś buduje się ciśnienie. Bardzo chciałbym wiedzieć, czy ktoś ma jakieś pomysły, ponieważ wygląda na to, że będzie to bardzo długi i kosztowny proces. Również na desce rozdzielczej nie zapaliły się żadne kontrolki, które miałyby powiedzieć, że jest problem, czy to normalne???? Kupiłem samochód w sierpniu 2017 roku, 3 dni po tym, jak musiałem go zwrócić, aby zrobili coś z DPF, ponieważ przeszedł w tryb awaryjny, to jedyny problem, jaki kiedykolwiek miałem z samochodem, czy ktoś uważa, że ​​to jest powiązane?? Mam nadzieję, że ktoś może pomóc, ponieważ wydaje się, że nawet mechanicy są tym oszołomieni, mówi, że nigdy wcześniej nie spotkał się z czymś takim w Kudze. Mam nadzieję, że ktoś tam może pomóc, dzięki. Przepraszam, zapomniałem dodać, że to 2.0L TDCI z 2012 roku.

#2 ·
Uważaj na odpowiedzi, na pewno od keithmac i murcod, a być może także od kilku innych osób. Nie mogę sobie wyobrazić, dlaczego usunęli zbiornik paliwa, skoro wyciek był wokół wtryskiwaczy. Praca samochodu na biegu jałowym nie symuluje jazdy próbnej i wydaje mi się, że jedynym problemem z twoim samochodem są uszkodzone uszczelki wtryskiwaczy. Zazwyczaj słychać to, gdy uszczelka wtryskiwacza jest uszkodzona. Do każdego wtryskiwacza prowadzi przewód przelewowy, który ma za zadanie odprowadzać niespalone paliwo z powrotem do zbiornika. Przynajmniej tak było w innych dieslach, które miałem. Mogą również przeciekać i pozostawiać paliwo wokół wtryskiwacza, ale na pewno nie duże kałuże.

Zastanawiałbym się, dlaczego usunęli zbiornik paliwa, skoro wyciek był w komorze silnika.

Czy to tylko mały warsztat czy agent Forda?

#3 ·
Uważaj na odpowiedzi, na pewno od keithmac i murcod, a być może także od kilku innych osób. Nie mogę sobie wyobrazić, dlaczego usunęli zbiornik paliwa, skoro wyciek był wokół wtryskiwaczy. Praca silnika na biegu jałowym nie symuluje jazdy próbnej i wydaje mi się, że jedynym problemem z Twoim samochodem są uszkodzone uszczelki wtryskiwaczy. Zazwyczaj jednak, gdy uszczelka wtryskiwacza jest uszkodzona, można to usłyszeć. Do każdego wtryskiwacza prowadzi rura przelewowa, która ma na celu odprowadzanie niespalonego paliwa z powrotem do zbiornika. Przynajmniej tak było w innych silnikach Diesla, które miałem. Mogą również przeciekać i pozostawiać paliwo wokół wtryskiwacza, ale na pewno nie duże kałuże.

Zastanawiałbym się, dlaczego usunęli zbiornik paliwa, skoro wyciek był w komorze silnika.

Czy to tylko mały warsztat, czy agent Forda?
Cześć, dzięki za to, powiedzieli, że usunęli zbiornik, aby sprawdzić, czy jakieś rury są zatkane i powodują wypychanie paliwa, wydaje się, że uważają, że wszystkie uszczelki wtryskiwaczy są w porządku, ale chcą je wysłać do testu ciśnieniowego i to tylko mój lokalny warsztat, ale poważnie rozważam zabranie samochodu do głównego dealera Forda.

#4 ·
Czy to w warsztacie, gdzie kupiłeś samochód? Przepraszam, ale jestem bardzo sceptyczny i nienawidzę ufać innym w kwestii pracy nad moim samochodem, a także domem, co prawdopodobnie jest powodem, dla którego nigdy nie mam wolnego czasu lol. Zawsze wydaje się, że jest ktoś, kto chce legalnie ukraść moje pieniądze. Prawdopodobnie istnieje tylko jedna lub dwie firmy, którym zaufałbym w kwestii pracy nad moim samochodem, a nawet obserwowałem montażystów opon w Kwik Fit niedawno, kiedy miałem zamontowane dwie opony. Szczerze mówiąc, miałem od nich dobrą obsługę, sprawdzili nawet limit zużycia moich tarcz i dokręcili każdą nakrętkę koła na moich oczach.

• Like
Reactions: carmad
#7 ·
Czy jest w warsztacie, w którym kupiłeś samochód. Przepraszam, ale jestem niezwykle sceptyczny i nienawidzę ufać innym, aby pracowali nad moim samochodem i domem, co prawdopodobnie jest powodem, dla którego nigdy nie mam czasu, lol. Zawsze wydaje się, że jest ktoś, kto chce legalnie ukraść moje pieniądze. Prawdopodobnie jest tylko jedna lub dwie firmy, którym zaufałbym, że będą pracować nad moim samochodem, a nawet obserwowałem montażystów opon w Kwik Fit niedawno, kiedy miałem zamontowane dwie opony. Miałem od nich dobrą obsługę, żeby być uczciwym, sprawdzili nawet limit zużycia moich tarcz i dokręcili każdą nakrętkę koła na moich oczach.

Osobiście szukałbym raczej specjalisty od diesli niż specjalisty od Forda. Mamy jednego w Hull, który specjalizuje się w systemach wtrysku paliwa Bosch.
Nie, nie w warsztacie, w którym go kupiłem i tak, bardzo martwię się, że zostanę oszukany. Szukam specjalisty od diesli, ponieważ powiedziano mi, że w jakiś sposób woda dostała się do układu, co ich zdaniem spowodowało problem i wszystko musi zostać rozebrane i wyczyszczone.

#9 ·
Zgadzam się z powyższym. Nie podoba mi się fakt, że w warsztacie cały czas mówią, że będzie drogo. Usuń to z miejsca, w którym się znajduje i zanieś do specjalisty od diesli. Zobacz, czy możesz znaleźć kogoś, kto jest polecany lub zatwierdzony przez AA.

Powiedz mi swoje rodzinne miasto lub miasto, a sprawdzę, czy w pobliżu znajduje się polecany przez Which warsztat. Pomyśl również o dołączeniu do różnych grup Ford Owners i Kuga Owners na Facebooku, aby uzyskać rekomendacje.

Masz więc wodę w dieslu. Jak się tam dostała? Jeśli masz zbiornik, który przecieka, wypuści on olej napędowy, a nie wodę. Jedynym sposobem, w jaki woda może dostać się do układu, jest wlanie jej do wlewu paliwa LUB jazda przez wodę powodziową, gdzie woda dostała się do wlotu powietrza, co w takim przypadku wątpię, czy silnik w ogóle by się uruchomił.

#10 ·
Istnieje kilka sposobów (o których myślę), aby dostać się do zbiornika paliwa.

Jeśli woda dostałaby się do wlotu powietrza, doszłoby do hydro-locku cylindrów, nie widzę, jak miałaby się dostać do układu paliwowego. Odpływy wtryskiwaczy są częścią wtryskiwaczy paliwa, nie ma możliwości, aby woda dostała się w ten sposób do układu paliwowego.

Pęknięty zbiornik - przepływ byłby w obie strony. Pęknięcia rurociągów itp. miałyby również takie same skutki wycieku paliwa. Pamiętaj, że układ paliwowy jest pod ciśnieniem, więc jeśli istnieje jakikolwiek sposób, aby woda się dostała....paliwo się wydostanie.

Metodologia czyszczenia wody w zbiorniku paliwa to generalnie: wymiana filtra paliwa i dodanie dodatku, który pomaga usunąć wodę z układu; znowu....bez wyjmowania zbiornika. Zabierz swój samochód z warsztatu, w którym się obecnie znajduje i poszukaj lepszej pomocy.

#12 ·
Jest kilka sposobów (o których myślę), aby dostać się do zbiornika paliwa.

Jeśli woda dostałaby się do wlotu powietrza, doszłoby do hydro-locku cylindrów, nie widzę, jak miałaby się dostać do układu paliwowego. Wycieki wtryskiwaczy są częścią wtryskiwaczy paliwa, nie ma miejsca, aby woda dostała się w ten sposób do układu paliwowego.
To prawda. Gdyby tylko silnik Diesla mógł sprężać wodę lol.

Widziałeś koszt 115 funtów za godzinę z warsztatu? Czy są głównym agentem? Średnia wynosiła ok. 75 funtów za godzinę w 2017 roku.

#11 ·
Dziękuję wam wszystkim, chcemy zabrać samochód gdzie indziej. Mieliśmy tu (Devon) wiele powodzi, ponieważ myślałem, że to jedyny sposób, w jaki woda może się dostać. Dziękuję za wszystkie rady. Poszedłem dzisiaj do dealerów Forda i myślą, że nawet znalezienie problemu może zająć do 3 godzin przy 115 funtach za godzinę, więc szukamy specjalistów, a nie idziemy bezpośrednio do nich.

#14 ·
Zgadzam się. Zapytałem carmada, gdzie mieszka, żeby móc znaleźć dla niego zatwierdzony przez Which warsztat. Powiedział Devon, ale to duże hrabstwo. Dla mnie brzmi to tak, jakby warsztat, z którego korzysta, wykorzystywał powodzie, które tam mieli.

• Like
Reactions: NigelB
#16 ·
Jeszcze raz dziękuję za radę. Jesteśmy w pobliżu Plymouth, rozważaliśmy zabranie go do specjalisty od diesli i stamtąd będziemy działać. Nie mamy smykałki do mechaniki, więc martwię się, że wszystko zepsuję, próbując samemu coś zrobić. Ci, którzy powiedzieli, że przeprowadzą diagnostykę, byli bardzo mili dla mojego syna i powiedzieli, że jeśli nie będą mogli tego naprawić, nie wezmą za to pieniędzy. Mogą wszystko przepłukać (robią coś, co nazywa się Terra Clean). Dealer Forda w zasadzie powiedział, że przeprowadzi diagnostykę, mimo że nic nie wyświetliło się na desce rozdzielczej i mógł zagwarantować, że zajmie to do 3 godzin po 115 funtów za godzinę, więc naprawdę myślę, że są ostatnią deską ratunku w tej cenie. Mój mąż zgadza się z tobą, Kuga-Craig, że oni tylko chcą wykorzystać sytuację, więc musimy zapłacić warsztatowi ich pieniądze, a następnie przejść do specjalisty od diesli i mieć nadzieję, że to nam pomoże i nie zrujnuje naszego budżetu.

#22 ·
Spoko, zapominam, że nie wszyscy tutaj są zorientowani mechanicznie heh

Informujcie nas na bieżąco... stawiam pieniądze na uszczelki wtryskiwaczy i/lub przewody przelewowe. Z pobocznym zakładem, że zbiornik paliwa jest całkowicie nieistotny.
Dzięki za to, tak naprawdę nie mogę odebrać samochodu do środy, więc dam wszystkim znać, kiedy uda mi się znaleźć inny warsztat, który na to spojrzy

#18 ·
Które wymieniają tylko 8 polecanych warsztatów, z których dwa najbliższe znajdują się w Ivy Bridge. Nie jestem pewien, jak daleko to jest, a jeden z wymienionych był w St. Albans. Myślę, że ktoś w Which potrzebuje lekcji geografii.

#20 ·
Kto wie. Czy ty też spojrzałeś?