Ford Kuga Owners Club Forums banner
21 - 40 of 65 Posts
Czy otrzymałeś wiadomość potwierdzającą, że plik dziennika został zaakceptowany przez system? Czy odświeżyłeś również stronę synchronizacji?
Zielona wiadomość akceptacji pojawia się na sekundę, a następnie strona wraca do dostępnej aktualizacji synchronizacji. Brak komunikatu o błędzie, odświeżyłem ją kilka razy.

Discussion starter · #22 ·
To pierwszy raz, nie mam pojęcia, co jest nie tak ani jak to rozwiązać. Może andspenka może zaoferować rozwiązanie. Spróbuj wysłać mu wiadomość.

Edycja... czy oferowana aktualizacja jest taka sama jak ta, którą zainstalowałeś, czy, jakkolwiek dziwne by się to wydawało, nowa wersja.

To pierwszy raz, nie mam pojęcia, co jest nie tak i jak to rozwiązać. Może andspenka może zaoferować rozwiązanie. Spróbuj wysłać mu wiadomość.

Edycja.. czy oferowana aktualizacja jest taka sama jak ta, którą zainstalowałeś, czy też, jakkolwiek dziwne by się to wydawało, nowa wersja.
Jestem pewien, że to to samo, ale sprawdzę to jeszcze raz. Pojawiła się nowa aktualizacja map dla naszego fiesty, mimo że w zeszłym tygodniu zaktualizowano ją do najnowszej wersji.

Mój Kuga tworzy plik dziennika, ale nie przesyła go, za każdym razem mówi, że przesyłanie nie powiodło się.
Dokładnie ten sam problem co ja. Jeden pracownik techniczny Forda powiedział mi, żebym wysłał im plik XML e-mailem, aby mogli zaktualizować swoje systemy, więc możesz spróbować.

Proszę zauważyć, że dzień po tym, jak powiedziano mi, żebym wysłał im plik dziennika e-mailem, inny przedstawiciel obsługi klienta powiedział mi, żebym poszedł do lokalnego dealera! Czego nie zamierzam robić.

Dokładnie ten sam problem co u mnie. Pewien pracownik Ford Tech powiedział mi, żebym wysłał im plik XML e-mailem, aby mogli zaktualizować swoje systemy, więc możesz spróbować.

Proszę zauważyć, że dzień po tym, jak powiedziano mi, żebym wysłał im plik dziennika e-mailem, inny przedstawiciel obsługi klienta powiedział mi, żebym poszedł do lokalnego dealera! Czego nie zamierzam robić.
Zdecydowałem się zrezygnować z próby aktualizacji, po prostu doprowadza do szału 😠

Zdecydowałem się porzucić próby uaktualnienia tego, po prostu doprowadza do szału 😠
Ja też. Nie ma sensu, żebym wracał do obsługi klienta Forda, chyba że zmienią swoje odpowiedzi. Najlepszą nadzieją jest to, że ich kolejna aktualizacja serwera internetowego rozwiąże problem. Kontrola wersji to nie nowa zabawka technologiczna, kupią narzędzie do tego od kogoś, muszą się wziąć w garść.

Ja też. Nie ma sensu, żebym wracał do Ford Customer Services, chyba że zmienią swoje odpowiedzi. Najlepszą nadzieją jest to, że ich kolejna aktualizacja serwera internetowego rozwiąże problem. Kontrola wersji to nie nowa zabawka technologiczna, kupią do tego narzędzie od kogoś, muszą się wziąć w garść.
Albo to, albo chłopaki robiące aktualizacje spoza Forda wymyślą aktualizację po 2020 roku👍

Albo to, albo chłopaki robiący aktualizacje spoza Forda wymyślą aktualizację po 2020 roku👍
Ford zrobiłby sobie i swoim właścicielom ogromną przysługę, rozmawiając z tymi chłopakami i zlecając im uporządkowanie aktualizacji w ich imieniu i pozbywając się tych, którzy robią to teraz. U mnie instalacja zajęła 57 minut.

• Like
Reactions: johncam
Po pomyślnej instalacji do twojego USB powinien zostać dodany plik potwierdzający. Z mojej pamięci myślę, że zawiera on twój VIN i kończy się rozszerzeniem pliku .xml.

Jeśli go nie ma, musisz go utworzyć za pomocą poniższego programu Ford file maker:-

Masz problem z wygenerowaniem pliku dziennika dla aktualizacji SYNC 3? Wykonaj poniższe kroki:
  1. Pobierz ten pakiet (ZIP 47KB) i rozpakuj go na pendrive (pendrive musi być w formacie ex-fat)
  2. Wprowadź swój pojazd i włącz silnik
  3. Gdy Sync 3 zostanie w pełni załadowany, włóż pendrive
  4. Poczekaj, aż pojawi się komunikat "instalacja zakończona" (może to potrwać około 1 minuty). Powinno to teraz wygenerować nowy plik dziennika
  5. Wróć do komputera i dokończ aktualizację, przesyłając plik dziennika na stronę internetową Forda
  6. Oto jak przesłać plik dziennika za pomocą komputera:

(a) Podłącz dysk flash USB do komputera i ponownie odwiedź stronę internetową „Aktualizacja oprogramowania map i SYNC Ford” (https://www. ford.co.uk/owner/resources-and-support/ sync-bluetooth/update#/).

(b) Kliknij przycisk „Potwierdź aktualizację” i postępuj zgodnie z instrukcjami, aby przesłać plik dziennika z dysku flash USB.

Plik powinien wyglądać podobnie do tego (Sync_WUB3A18V_WF05MNGCC5FY12345.xml).

(c) Na komputerze powinien zostać wyświetlony komunikat potwierdzający pomyślne PRZESYŁANIE.
Cześć wszystkim,

Tylko moje dwa grosze z mojego krótkiego wprowadzenia do aktualizacji Sync 3....

Przeprowadziłem pomyślną aktualizację Sync 3 wcześniej dzisiaj, a pendrive otrzymał niezbędny plik dziennika ok. Poszedłem przesłać plik dziennika na stronę internetową Forda za pośrednictwem mojego konta Ford, ale stwierdziłem, że system już wiedział, ponieważ mogłem wtedy pobrać aktualizację map. Nie pytaj mnie dlaczego ani jak, jednak miałem mój telefon komórkowy, na którym zainstalowana jest aplikacja Ford Pass, połączony z samochodem przez bluetooth, a także byłem w trakcie konfigurowania Android Auto w czasie aktualizacji. I być może warto wspomnieć, że miałem również włączone dane mobilne telefonu, samochód był również połączony z telefonem przez Wi-Fi. Czy ta kombinacja łączności telefonu/samochodu miała z tym coś wspólnego, po prostu nie wiem, ale tak czy inaczej, system został „zaktualizowany” bez konieczności wysyłania pliku dziennika.

W przypadku aktualizacji map ponownie podłączę telefon do samochodu i włączę dane mobilne, a zobaczę, co się stanie po aktualizacji map w odniesieniu do strony internetowej Forda i poinformowania systemu o aktualizacji.

Może to pomoże każdemu, kto ma ten problem z systemem Forda z plikiem dziennika.

Andy

Discussion starter · #32 ·
Mk3 Kuga będzie wysyłać i pobierać dane do/z serwerów FMC, w tym aktualizacje synchronizacji i mapy, jeśli Twój pojazd jest podłączony do Wi-Fi. Na stronie synchronizacji/map FMC powinna być opcja aktualizacji przez USB lub WI-FI. Zakładam, że Twój to Mk3

Nie zamierzałem już tracić na to czasu, ale............... Widzę teraz, że na stronie Forda dostępna jest nowa wersja!

Kiedy próbowałem wcześniej, po niepowodzeniu aktualizacji Wi-Fi, a następnie użyciu wersji USB, a następnie nie udało mi się przesłać pliku dziennika........ dostępna wersja to:

SYNC3 Consumer Assembly Upgrade - Release 3.4.22251 - Tylko dla zespołów Nav/EU. - Pobrano z pliku installation.bak na pendrive.

Teraz widzę na stronie Forda:
Aktualizacje SYNC
Update Available3.4.23088

Pobiorę to na inny pendrive i spróbuję zainstalować jutro.

Nie zamierzałem już tracić na to czasu, ale............... Widzę teraz, że na stronie Forda dostępna jest nowa wersja!

Kiedy próbowałem wcześniej, po niepowodzeniu aktualizacji Wi-Fi, a następnie użyciu wersji USB, a następnie mojej porażce w przesłaniu pliku dziennika........ dostępna wersja to:

SYNC3 Consumer Assembly Upgrade - Release 3.4.22251 - Tylko dla zespołów Nav/EU. - Pobrano z pliku installation.bak na pendrive.

Aktualizacje SYNC
Dostępna aktualizacja3.4.23088

Mam nadzieję, że zadziała. Zrezygnowałem z tego.

Zastanawiam się, czy inni producenci mają problemy z aktualizowaniem przez klientów systemu nawigacji w samochodzie.

Nie zamierzałem zawracać sobie głowy marnowaniem na to czasu, ale............... Widzę teraz, że na stronie Forda dostępna jest nowa wersja!

Kiedy próbowałem wcześniej, po niepowodzeniu aktualizacji Wi-Fi, a następnie użyciu wersji USB, a następnie mojej porażce w przesłaniu pliku dziennika........ dostępna wersja to:

Aktualizacje SYNC
Aktualizacja Available3.4.23088

Pobrana wersja mówi SYNC3 Consumer Assembly Upgrade - Release 3.4.22251 - Tylko dla zespołów Nav/EU.

Więc nie marnuję czasu
Mam nadzieję, że to zadziała. Zrezygnowałem z tego
Strona Forda podaje nowy numer wersji, ale kiedy ją pobrałem i załadowałem na pendrive, wersja jest taka sama jak poprzednio.

Zatem nadal utknąłem z samochodem z wersją 3.4.22251

ale strona Forda myśli, że nadal mam wersję 3.4.22110

A strona Forda podaje, że dostępna jest aktualizacja do wersji 3.4.23088, ale kiedy wybieram opcję pobierania przez USB, otrzymuję poprzednią wersję!

Myślę, że na razie znowu zrezygnuję z tego ;-)

21 - 40 of 65 Posts