Ford Kuga Owners Club Forums banner

Ulepszenie gniazda zapalniczki

16K views 13 replies 7 participants last post by  Courageous  
#1 ·
Miałem problem z moim USB, które nie działało w konsoli środkowej, kiedy dostałem mój samochód. Dzisiaj, kiedy rozebrałem go i odłączyłem, zaczął działać. Więc mogłem zaktualizować sync z USB. Przy okazji wymieniłem gniazdo zapalniczki na gniazdo USB. Działa świetnie i pasuje idealnie. Szczęśliwe dni! Zamieszczę link do wtyczki USB, jeśli ktoś jest zainteresowany. Ma przycisk, którym można go włączyć lub wyłączyć.

#4 ·
owns 2014 Ford Kuga Titanium X Sport
#5 ·
Miałem problem z moim USB, które nie działało w konsoli środkowej, kiedy dostałem samochód. Dziś, kiedy rozebrałem go i odpiąłem, zaczął działać. Udało mi się więc zaktualizować sync z USB. Przy okazji wymieniłem gniazdo zapalniczki na gniazdo USB. Działa świetnie i pasuje idealnie. Szczęśliwe dni! Podlinkuję wtyczkę USB, jeśli ktoś jest zainteresowany. Ma przycisk, którym można go włączać i wyłączać.

View attachment 5903 View attachment 5904 View attachment 5905
Fajna modyfikacja, ale ja tam podłączam moją kamerę samochodową. Nie chciałem podłączać mojej na stałe z dwóch powodów. Jednym z powodów jest to, że mogę ją zostawić włączoną, jeśli chcę.

• Like
Reactions: MaoVi and Ross J
#10 ·
Mam nadzieję, że nie będziesz musiał wymieniać tego bezpiecznika :eek:
Czy naprawdę ważne jest użycie innego bezpiecznika, jeśli cały obwód jest chroniony przez bezpiecznik 30A w skrzynce bezpieczników?
Czy jest to ochrona dla podłączonego urządzenia?

#11 ·
Ten środkowy panel rzeczywiście schodzi dość łatwo. Wygląda gorzej niż jest, ze względu na dwie przednie śruby, które są ukryte pod osłoną dźwigni zmiany biegów.

• Like
Reactions: andspenka
#13 ·
Zamierzam zrobić to samo z moim Mk1. Zastanawiam się, czy mogę wyjąć kieszeń podłokietnika, aby dostać się do tylnego gniazda 12 V, czy też jest to cała robota z konsolą środkową? Czy ktoś to robił?
Dla MK1 to ogromna instrukcja serwisowa. Masz to?