Ford Kuga Owners Club Forums banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
94 Posts
Discussion Starter #1
hi all not had a prob with my kuga , its dirty and found parking sensors coming on and of on one side when theres nothing there , front and side and rear corner , so i got some soapy water and cleaned them , to no avail, do you think they need a power wash or is it a ford kuga thing , or do i have to take it to ford for a look .
 

·
Registered
Joined
·
1,859 Posts
I’ve had the same in the past...

I resolved it like you have.
a good wash all around, no jet wash for me tho.
a thorough dry off, use kitchen roll or a microfibre cloth.
start car, let run for 30 secs or so, stop exit lock up leave for min 3 mins.
Try them again. That worked for me but when it’s a grimes say and I drive up to a car in front or I’m approached from the rear they go off, so I knock them off using the switch.

hope this helps.
 

·
Registered
Joined
·
1,859 Posts
In fro of the gear stick to the right.
 

·
Registered
Joined
·
1,859 Posts

·
Registered
Joined
·
306 Posts
Mine are the same if they are dirty, even worse when it rains and the rain acts as a magnifier, sounds like a band playing all the different beeps. Been back to the garage but they aid it’s all working as it should. HaHa.
 

·
Registered
Joined
·
1,859 Posts
The other is for self parking....so look for the other. Lol
 
  • Like
Reactions: DogDeluxe

·
Registered
[ Phil ]
Joined
·
484 Posts
If it's at the front, try removing front number plate holder - helped mine with false readings (y)
 
1 - 9 of 9 Posts
Top